Garantie op de Zonne installatie.

Deze garantie is van toepassing als bijvoorbeeld een kabelaansluiting niet goed is en problemen gaat veroorzaken, of de bevestigingsmaterialen loskomen bij een ‘normale’ storm (een tornado, net zoals oorlogsgeweld, valt over het algemeen buiten het bereik van welke garantie of verzekering dan ook. Wij geven op onze Zonne installatie standaard 10 Jaar garantie.

Vermogens Garantie.

Deze zit altijd op zonnepanelen, en is van toepassing op geleidelijke achteruitgang van de productie van werkende panelen. Gangbaar is een garantie op 80% van het vermogen na 20 of 25 jaar. Maar hogere percentages of een langere termijn komen ook voor. Vraag of de vermogensgarantie ‘lineair’ is. Dat betekent: als u zonnepanelen al na 12 jaar meer dan 0,5% per jaar achteruit gaat, u niet tot jaar 20 hoeft te wachten om op deze garantie aanspraak te doen.

Productgarantie

De productgarantie zit op zowel de zonnepanelen zelf als op de omvormer(s). Deze garantie is van toepassing op defecten van het product, niet op een geleidelijke achteruitgang van de opbrengst. Op omvormers is 5 jaar het minimum, maar 10 jaar of meer wordt ook aangeboden.

Op zonnepanelen is 10 jaar de norm, maar er zijn fabrikanten die zelfs tot 30 jaar product garantie bieden. Een voorbeeld is SolarWatt, op hun glas-glas panelen, een speciaal type panelen dat robuuster zou zijn dan panelen met alleen glas aan de voorkant.